WhatsApp, Telegram ve Signal yasağı

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, hükümet yetkililerinin güvenliğini artırmak amacıyla, WhatsApp, Signal ve Telegram gibi popüler anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımını sonlandırma çağrısında bulundu. Reuters'ın haberine göre, Borne, hükümet temsilcilerini Fransız start-up ürünü olan ve daha yüksek güvenlik özellikleri sunan Olvid uygulamasını kullanmaya yönlendirdi.

Yayınlanma:
WhatsApp, Telegram ve Signal yasağı

Başbakan Borne'un bakanlık genelgesiyle, bakanlar ve üst düzey yetkililer Olvid uygulamasını telefon ve bilgisayarlarına yüklemeye teşvik ediliyor. Olvid, iki kriptografi uzmanı tarafından geliştirilmiş ve birkaç Fransız teknoloji uzmanı tarafından desteklenen bir uygulama olarak tanımlanıyor.

Güvenlik Endişeleri ve Yeni Politika

Borne, popüler mesajlaşma uygulamalarının güvenlik kusurlarına dikkat çekerek, bu araçlar aracılığıyla paylaşılan konuşma ve bilgilerin güvenliğinin garanti edilemediğini belirtti. Fransız Le Point dergisinin haberine göre, genelge bakanlara 8 Aralık'a kadar süre tanıyarak, mesajlaşma uygulamalarını değiştirmeleri isteniyor.

Fransa'nın Dijital Güvenlik Hamlesi

Bu adım, hükümetin dijital güvenlik politikalarını güçlendirme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Fransız hükümeti, günlük iletişim ve hassas bilgilerin güvenliğini sağlamak için yerli ve daha güvenli bir mesajlaşma uygulamasına geçiş yapmayı tercih ediyor.