TBMM'de TikTok Tartışması: Aile Koruma ve Dijital Özgürlükler Gündemde

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda TikTok'un uygulamalarına ilişkin bir sunum yapıldı. Komisyon Başkanı, özgürlüklerin yanı sıra ailenin korunmasının önemine vurgu yaparken, TikTok temsilcisi gelen eleştirilere yanıt verdi.

Yayınlanma:
TBMM'de TikTok Tartışması: Aile Koruma ve Dijital Özgürlükler Gündemde

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu'nda platformun uygulamaları hakkında bir sunum yaptı. Gazete Duvar'ın haberine göre, bu sunum sırasında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, özgürlüklerin ve ailenin korunmasının önemine dikkat çekti.

TBMM Komisyon Başkanı'nın Açıklamaları

Yayman, komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, ulusaşırı dijital ağlarda görülen olumsuzluklara, özellikle kadın ticareti, uyuşturucu, çocuk istismarı ve hukuksuzluk konularına değindi. İslamofobi gibi konularda da dijital ağların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. “Gerçek hayatta suç olan dijitalde de suçtur” diyerek, dijital mecraların etik ve ahlaki sınırlar içinde kalması gerektiğini belirtti. Ayrıca, dijital mecralardan elde edilen kazancın vergilendirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

TikTok Temsilcisi Gelen'in Yanıtı

Yayman’ın konuşmasının ardından söz alan TikTok temsilcisi Emir Gelen, platforma yönelik eleştirileri anladığını belirtti. Gelen, TikTok'un kullanımı ve içeriği hakkında, toplumun temel değerlerine ve aile yapısına zarar vermemek adına dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Yayman'ın, "Siz de bir babasınız, dayısınız, amcasınız. Bu toplantıya gelmeden önce çok sayıda telefon aldım. Herkes TikTok’u kapatın dedi. Siz de ona uygun değerlendirmelerde bulunun" sözlerine de değinen Gelen, platformun toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulundurarak politikalarını şekillendireceğini belirtti. Bu toplantı, dijital platformların toplumdaki rolü ve etkileri konusunda önemli bir tartışmayı gündeme getirdi.