NASA İle İsminizi Uzay'a Taşıyabilirsiniz!

NASA, 2024'te fırlatılacak Europa Clipper ile Europa uydusunu incelemeyi hedefliyor. Uzay aracı, Europa'nın sırlarını çözmek ve su bulunan yüzeyini keşfetmek için tasarlanmış durumda. Şişede Mesaj kampanyasıyla isim başvuruları toplanırken, Türkiye'den 18 bin kişi, dünya genelinde ise 930 binden fazla kişi bu projeye katıldı. ABD, en fazla başvurunun yapıldığı ülke oldu, 300 binden fazla başvuru gerçekleşti.

Yayınlanma:
NASA İle İsminizi Uzay'a Taşıyabilirsiniz!

2014 yılında Jüpiter'in Europa uydusunu incelemek üzere 2024 yılında Europa Clipper'ın fırlatılması planlanıyor. Europa Clipper, Europa'nın yüzeyinde su bulunan bu uydunun gizemlerini araştırmak için tasarlanmış bir uzay aracı olacak. NASA, bu görevle birlikte Europa Clipper'ın üzerine isimler de kazıyacak, bunun için "Şişede Mesaj" kampanyası kapsamında isim başvurularını almaya devam ediyor.

Bu kampanya çerçevesinde toplanan isimler, Europa uydusuna seyahat edecek olan aracın içindeki özel bir plakaya kazınacak. Şimdiye kadar yaklaşık 950 bin başvuru alınmış durumda. NASA mühendisleri, bu isimleri elektronik ışınlarla plakaya yazacaklar ve her bir satırın kalınlığı insan saçının binde biri kadar olacak.

umxxc3xuiuylo4w5mzqcla.webp

Adınızı kaydettirmek için NASA'nın oluşturduğu "Message In a Bottle" sayfasına giderek ad, soyad ve iletişim bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu işlem sonrasında başvurunuz tamamlanacak ve oluşturulan tasarımı indirebileceksiniz.

Türkiye'den bu programa yaklaşık 18 bin kişi başvururken, dünya genelinde toplamda 930 binden fazla kişi bu kampanyaya katıldı. En fazla başvuru ABD'den geldi ve ABD'den yapılan başvuru sayısı 300 bini aştı.