Bayraktar TB2, 750 Bin Uçuş Saatiyle Yeni Bir Rekora İmza Attı

Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA, 750 bin uçuş saatiyle yeni bir rekor kırarak Türk havacılık tarihinde önemli bir başarıya imza attı. Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yenilikçi yaklaşımını ve küresel başarılarını simgeliyor.

Yayınlanma:
Bayraktar TB2, 750 Bin Uçuş Saatiyle Yeni Bir Rekora İmza Attı

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı), bugün itibariyle 750 bin uçuş saatiyle önemli bir rekora imza attı ve Türkiye'nin milli hava araçları arasında en uzun süre görev yapmayı başaran hava aracı oldu. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında 500 bin uçuş saatiyle bir rekor kıran Bayraktar TB2, bu başarısını daha da ileriye taşıyarak yeni bir kilometre taşına ulaştı.

Uluslararası Alandaki Başarılar ve Satışlar

Bayraktar TB2'nin başarısı, şirketin uluslararası satış rakamlarına da yansıdı. Bugün itibariyle Bayraktar TB2 almak için Baykar ile anlaşma yapan ülke sayısı 32'ye yükseldi. Üretilen toplam SİHA sayısı ise 500'e ulaşarak, Asya'dan Avrupa'ya ve Afrika'ya kadar birçok ülkede Türk hava araçlarının varlığını gösteriyor.

bayraktar-tb2-750-bin-ucus-saati-rekor-2.jpeg

Rekorlar ve Tarihi Başarılar

Bayraktar TB2, 16 Temmuz 2019'da Kuveyt'te katıldığı demo uçuşunda yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu coğrafi ve iklim şartlarında 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak rekor kırmıştı. Milli SİHA, Avrupa'dan Afrika'ya dünyanın birçok farklı bölgesinde karşılaştığı çeşitli zorlu hava koşullarında görev yapmaya devam ediyor.

bayraktar-tb2-750-bin-ucus-saati-rekor-4.jpeg

Türk havacılık tarihinde taktik sınıfta en uzun havada kalış süresi ve Türkiye irtifa rekorunu da elinde bulunduran Bayraktar TB2, 750 bin saatlik uçuşla Türk havacılık tarihine geçti ve en uzun süre başarıyla görev yapan hava aracı unvanını kazandı. Bu başarılar, Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemesini ve küresel etkisini gözler önüne seriyor.