Amazon 500'den Fazla Çalışanı İşten Çıkaracak

Amazon, Prime Video ve Amazon MGM Studios ile Twitch'te toplam 500'den fazla işten çıkarma yapacak.

Yayınlanma:
Amazon 500'den Fazla Çalışanı İşten Çıkaracak

Amazon, uzun vadeli vizyonu doğrultusunda attığı adımlar kapsamında, Prime Video ve Amazon MGM Studios ile Twitch'te işten çıkarmalara gidecek.

Prime Video Ve Amazon Mgm Studios'tan İşten Çıkarmalar

Prime Video ve Amazon MGM Studios'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins, çalışanlarına gönderdiği notta, sektörün hızla gelişmeye devam ettiğini ve uzun vadeli başarı için yatırımlara öncelik vermenin önemine dikkat çekti. Hopkins, bu doğrultuda bazı alanlarda yatırımları azaltma veya durdurma kararı aldıklarını ve bu kararların sonucunda yüzlerce çalışanın işine son verileceğini kaydetti. Hopkins, işten çıkarmaların zor bir karar olduğunu belirterek, bugün işten çıkarılanlarla iletişime geçileceğini ve kendilerine özel çeşitli destekleri içeren paketler sağlanacağını bildirdi.

Twitch'te 500'den Fazla İşten Çıkarma

Amazon'un sahibi olduğu Twitch'in CEO'su Daniel Clancy de "iş gücümüzle ilgili zor bir güncelleme" başlıklı blog yazısı yayımladı. Clancy, Twitch'in iş gücünün boyutunu azaltmak gibi zor bir karar aldıklarını belirterek, şirkete gönderdiği e-postayı paylaştı. Clancy, Twitch'te çalışan sayısını 500'ün biraz üzerinde azaltmaya yönelik adım attıklarını kaydederek, organizasyonlarını işin mevcut ölçeğine ve gelecekte nasıl büyümeyi beklediklerine dair ihtiyatlı tahminlere göre boyutlandırdıklarını ifade etti.

İşten Çıkarmalar Hakkındaki Yorumlar

İşten çıkarmalar, teknoloji sektöründe yaşanan durgunlukla ilgili olarak yorumlandı. Analistler, Amazon'un işten çıkarmaların yanı sıra, bazı yatırımlarını da ertelediğini veya iptal ettiğini belirtti. İşten çıkarmaların, Amazon'un 2023 mali yılı için gelir tahminlerini düşürmesine neden olması bekleniyor. Clancy, Twitch'te çalışan sayısını 500'ün biraz üzerinde azaltmaya yönelik adım attıklarını kaydederek, organizasyonlarını işin mevcut ölçeğine ve gelecekte nasıl büyümeyi beklediklerine dair ihtiyatlı tahminlere göre boyutlandırdıklarını ifade etti.