Yusuf Can Zeybek Antalya'da Coşkuyla Karşılandı

Antalya'da düzenlenen 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan başpehlivan Yusuf Can Zeybek ve ikinci sırada yer alan Mustafa Taş, güreşseverler tarafından coşkuyla karşılandı.

Yayınlanma:
Yusuf Can Zeybek Antalya'da Coşkuyla Karşılandı

Altın Kemer Sahibi Yusuf Can Zeybek Antalya'da Karşılandı

663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerini bir kez daha kazanan başpehlivan Yusuf Can Zeybek, ikinci Mustafa Taş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri, Antalya'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Döşemealtı ilçesinde güreş severlerin alkışlarıyla karşılanan pehlivanlar, konvoy eşliğinde şehir turu attı. Üstü açık otobüs ve otomobillerle vatandaşları selamlayan pehlivanlar, AKM'de düzenlenen törene katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada, 6 dönem belediye başkanlığı yapmanın yanı sıra, Kırkpınar altın kemerini kazanan 7 başpehlivanın da Antalya'dan çıktığını vurguladı. Siyaset ile sporu ayırdığını belirten Başkan Böcek, güreşi desteklediğini ve ata sporumuzu gelecek nesillere aktarmak için çaba gösterdiğini söyledi. Böcek, Yaklaşık 500 güreşçimiz var. Altın kemerleri Antalya'ya getirecek genç sporcularımız da aramızda. Onların da başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız dedi.

Törende Kırkpınar'da derece alan güreşçilere çeşitli ödüller verilirken, başpehlivan Zeybek ödülünü babası Atilla Zeybek ve oğlu Alparslan ile birlikte aldı.