UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turu için eşleşmeler İsviçre'nin Nyon kentinde belirlendi. Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları Şubat ve Mart 2024'te oynanacak, son şampiyon Manchester City Kopenhag ile eşleşti.

Yayınlanma:
UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde yapılan kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimi sonucunda, birbirinden zorlu ve heyecan verici maçlar ortaya çıktı. Bu turda son şampiyon Manchester City, Galatasaray'ın da bulunduğu gruptan ikinci olarak çıkan Kopenhag ile eşleşti.

Şampiyonlar Ligi Heyecanı Şubat ve Mart'ta

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçları 13-14 ve 20-21 Şubat tarihlerinde, rövanş maçları ise 5-6 ile 12-13 Mart 2024 tarihlerinde oynanacak. Bu tur, Avrupa futbolunun zirvesine çıkmak isteyen takımlar için kritik bir aşama olacak.

Eşleşmeler şöyle:

Porto (Portekiz)-Arsenal (İngiltere)

Napoli (İtalya)-Barcelona (İspanya)

Paris Saint-Germain (Fransa)-Real Sociedad (İspanya)

Inter (İtalya)-Atletico Madrid (İspanya)

PSV Eindhoven (Hollanda)-Borussia Dortmund (Almanya)

Lazio (İtalya)-Bayern Münih (Almanya)

Kopenhag (Danimarka)-Manchester City (İngiltere)

Leipzig (Almanya)-Real Madrid (İspanya)

Bu eşleşmeler, Avrupa futbolunun en büyük takımlarının kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Şampiyonlar Ligi son 16 turu, futbolseverler için unutulmaz anlara ev sahipliği yapacak ve turnuvanın geleceğini şekillendirecek. Her maç, takımların stratejik güçlerini ve oyuncu kalitelerini sergileme fırsatı sunacak, futbolseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak.