Süper Lig'in dört büyüğünde kaos alarmı

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, yeni sezon için transfer çalışmalarına devam ederken zorlu rekabetle karşı karşıya kalacaklar.

Yayınlanma:
Süper Lig'in dört büyüğünde kaos alarmı

Süper Lig Takımları Yabancı Oyuncu Sıkıntısıyla Karşı Karşıya

Süper Lig'de yeni sezon öncesi takımlar transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ancak önlerindeki önemli bir engel var: önümüzdeki 3 sezon için yabancı sayısının 12'ye düşürülmesi. Bu durum, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpleri ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakabilir.

Yabancı oyuncu sayısının 12 ile sınırlı olacak olması nedeniyle, takımlar 'yabancı temizliği' yapmak zorunda kalacak. Bu durum, gelecek sezon için planlarını zora sokabilir. Takımlar düşünülmeyen oyuncuları satamazlarsa ekstra ödemeler yapmak zorunda kalabilirler.

Beşiktaş, yeni yabancı oyuncu kuralından en fazla etkilenecek kulüp olarak öne çıkıyor. Siyah-beyazlı takımın kadrosunda şu anda 20 yabancı oyuncu bulunurken, onları 18 yabancı oyuncu ile Trabzonspor takip ediyor.

Galatasaray'ın kadrosunda ise 16 yabancı oyuncu yer alırken, sağ bek, merkez orta saha ve 10 numara arayışında olduğu belirtiliyor. Fenerbahçe'nin ise merkez orta saha, kanat ve santrfor pozisyonlarına takviye yapacağı ifade edilirken, kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunuyor.