Süper Kupa Maçında Kriz: Galatasaray ve Fenerbahçe Maça Çıkmayabilir!

Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde İstiklal Marşı ve Atatürk pankartlarına izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi yetkililerin bu talepleri reddetmesi üzerine iki takımın da maça çıkmama kararı aldığı bildirildi.

Yayınlanma:
Süper Kupa Maçında Kriz: Galatasaray ve Fenerbahçe Maça Çıkmayabilir!

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Fenerbahçe ile Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde yapılacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Yazgan, Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar'a verdiği röportajda, "İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmayacağız." dedi. Bu duruma Fenerbahçe Kulübü de destek vererek, İstiklal Marşı ve Atatürk ile ilgili görsel materyallere izin verilmemesi halinde maça çıkmayacaklarını Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.

Suudi Yetkililerin Kararı ve İki Takımın Tepkisi

Maç öncesinde Suudi yetkililer, Atatürk posterlerine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartlarına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin verilmediğini belirttiler. Bu karara tepki olarak Galatasaray ve Fenerbahçe, maça çıkmama kararı aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Bu pankartla maça çıkacaktık, ancak anlaşılan otoriteler bunu kabul etmemişler." ifadelerini kullanarak duruma tepkisini dile getirdi. İki takımın bu duruşu, Türkiye'de ve uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı.