NBA Yılın Altıncı Adamı Payton Pritchard Seçildi

NBA'de Boston Celtics'te oynayan Payton Pritchard, yılın 6. oyuncusu seçildi. 27 yaşındaki ABD'li oyuncu, 80 maçta 14,3 sayı ortalama elde etti. Detroit Pistons'tan Malik Beasley ve Cleveland Cavaliers'tan Ty Jerome ise ikinci ve üçüncü sırayı aldılar. Pritchard, Kevin McHale, Bill Walton ve Malcolm Brogdon'dan sonra bu ödülü kazanan dördüncü oyuncu oldu.

Yayınlanma:
NBA Yılın Altıncı Adamı Payton Pritchard Seçildi

AMERİKAN BASKETBOL LİGİ'NDE (NBA) BOSTON CELTICS FORMASI GİYEN PAYTON PRITCHARD, YILIN 6. OYUNCUSU SEÇİLDİ

NBA'DEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, BU SEZON SÜRE ALDIĞI 80 MAÇTA **14.3** SAYI, **3.8** RİBAUNT VE **3.5** ASİST ORTALAMALARI ÜRETEN 27 YAŞINDAKİ ABD'Lİ ŞUTÖR PRITCHARD, YILIN EN İYİ ALTINCI OYUNCUSU ÖDÜLÜNÜ KAZANDI.

FARKLI ÜLKELERDEN 100 SPOR YAZARI VE YAYINCININ KATILDIĞI OYLAMADA, DETROIT PISTONS'TAN MALIK BEASLEY İKİNCİ, CLEVELAND CAVALIERS'TAN TY JEROME İSE ÜÇÜNCÜ SIRAYI ALDI.

KARİYERİNDE İLK KEZ BU ÜNVANİ ELDE EDEN PRITCHARD, KEVİN MCHALE (1983-1984 VE 1984-1985), BİLL WALTON (1985-1986) VE MALCOLM BROGDON'DAN (2022-2023) SONRA ÖDÜLÜ KAZANAN 4. CELTICS OYUNCUSU OLDU.

 

**SONUÇ:** PAYTON PRITCHARD, BU SEZON GÖSTERDİĞİ BAŞARILI PERFORMANSIYLA NBA'DE YILIN EN İYİ ALTINCI OYUNCUSU SEÇİLDİ. GELİŞTİRDİĞİ OYUNU VE KATKILARIYLA TAKIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYAN PRITCHARD, KARİYERİNİN BU DÖNEMİNDE ÖDÜLÜ HAK ETMİŞTİR.

Haber Merkezi