Mert Hakan ve Osayı-Samuel Olaylı Derbi Hakkında İfade Verdi

Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilgili soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı. Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi-Samuel’in ifadeleri ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Mert Hakan ve Osayı-Samuel Olaylı Derbi Hakkında İfade Verdi

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde Yaşanan Olaylarla İlgili Bilirkişi Raporu Tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda çekilen görüntülere ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı ve dosyaya girdi. Rapora göre, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un yanındaki bir şahsa yönelerek tehditler savurduğu belirtildi.

Raporda ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un arkasında bulunan kişilerle yürürken bir başka şahsa dönerek, Ben size çık buradan bak dayak yiyeceksin, çık buradan yoksa dayak yiyeceksin. şeklinde konuştuğu aktarıldı. Ancak raporda çevredeki bağrışmalar ve konuşmalar nedeniyle ne söylendiğinin tam olarak anlaşılamadığı belirtildi.

Görüntülerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yanında bulunan kişilerle yaşanan bir tartışmanın ardından olayların büyüdüğü ve Fenerbahçe kulüp doktorunun da müdahil olduğu belirtildi. Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi Samuel da ifadelerinde olayları anlattılar. Samuel, saldırgan bir tutumunun olmadığını ve haksız yere suçlandığını belirtirken, Yandaş ise meşru müdafaa hakkını kullandığını savundu.

Ayrıca, şüpheliler Hulusi Belgü, Ertuğrul Karanlık ve Emre Kartal hakkında kasten yaralama suçundan, Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında ise çeşitli suçlamalardan soruşturma yürütüldüğü ve bu dosyaların birleştirildiği öğrenildi. Şüphelilerin yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, derbi maçındaki olaylara ilişkin soruşturmayı sürdürmekte ve gelişmeleri yakından takip etmektedir.