Mehmet Büyükekşi'ye Yönelik Hakaretten 41 Kişiye Dava

TFF Başkanı Büyükekşi'ye olaylı Beşiktaş - Lugano karşılaşmasında küfür ettiği suçlamasıyla 41 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

Yayınlanma:
Mehmet Büyükekşi'ye Yönelik Hakaretten 41 Kişiye Dava

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş - Lugano maçında taraftar tepkisinin ardından stadyumu terk etti. T24 haberine göre, Ahmet Nur Çebi ile tartışarak ve parmak sallayarak stadyumu 44. dakikada terk eden Büyükekşi'nin, Çebi'ye "Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz" dediği iddia edildi. Bu olayın ardından kamu davası açıldığı ortaya çıktı.

1kapak-001.webp

Hakaret Suçlamasıyla 41 Kişiye İddianame

Mehmet Büyükekşi'ye küfür ettikleri iddiasıyla 41 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, şüphelilere "hakaret içeren tezahürat, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamaları yöneltiliyor. İddianamede, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda yapılan tezahüratlar gerekçe gösterildi. Şüphelilerin kimlik tespitleri stadyum kameraları ile yapıldı.

1kapak-002.webp

Emniyette ifade veren şüphelilerden dokuzu tezahürata katıldıklarını itiraf ederken, diğerleri farklı gerekçeler sundu. Suçlamaları reddeden şüphelilerin beyanları, kamera görüntüleri ve kolluk tutanaklarına dayanarak kabul edilmedi. Savcı, şüpheliler için 1 yıl 2 aydan 2,5 yıla kadar hapis ve adli para cezası talep ediyor. Ayrıca, ceza alınması durumunda, şüphelilere spor müsabakalarını izleme yasağı ve spor yöneticiliği gibi işlerden men cezası uygulanması isteniyor. Bu dava, spor müsabakalarında yaşanan taraftar davranışlarının ve bu davranışların hukuki sonuçlarının önemini gösteriyor.