Hakem Halil Umut Meler'den Emre Belözoğlu'na Suçlamalar

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı ve bu saldırı sırasında Emre Belözoğlu'nun iddia edilen rolü üzerine Meler'in açıklamaları ve yaşananların detayları.

Yayınlanma:
Hakem Halil Umut Meler'den Emre Belözoğlu'na Suçlamalar

MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasındaki maçın ardından hakem Halil Umut Meler, bir grup tarafından saldırıya uğradı. Meler, bu saldırının planlandığını ve Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun saldırıyı provoke ettiğini iddia etti. Olaylar, maç sırasında ve sonrasında gerçekleşen bir dizi gelişmeyle bağlantılı olarak anlatıldı.

Meler, maçın sonrasında Emre Belözoğlu'nun el ve kol hareketleriyle kendisine yönelik bir tavır sergilediğini ve bu durumun, kendisine yapılan saldırıyı tetiklediğini belirtti. Saldırı, Belözoğlu'nun önceki yıllarda Meler'e karşı sergilediği tavırlar ve yapmış olduğu açıklamalarla bağlantılı olarak değerlendirildi. Meler, Belözoğlu'nun bu konuda herhangi bir özür dilemediğini ve bu durumun kendisini derinden etkilediğini ifade etti.

Koca’yı Belözoğlu Mu Tahrik Etti?

Meler, “(Belözoğlu’nun) Oradaki tavırları mı başkanı tahrik etti diyorsunuz? Yoksa önceden planlanmış bir şey var mı diye düşünüyorsunuz?” sorusuna da yanıt verdi:

“Şimdi baktığımız zaman 2018’de böyle bir beyanı var. Var mı röportajlarında, var. Şimdi bakıyorum benden özür dilemiyor. Ne düşünürsünüz? Beni bırakın ailemden özür dilemiyor. Benim 95 yaşındaki anneannem İzmir’den kalktı geldi ağlaya ağlaya. Benim 10 günlük çocuğum var.

Anlatabildim mi demek istediğimi? Bakın bu eylemi yapan kişi, yumruğu atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Buradan yola çıkarak söyleyeyim; siz ne düşünürsünüz? Soruyorum şimdi aleni bir şekilde; rakip teknik direktör İlhan Palut onu tutmasaydı ne olacaktı?”

Belözoğlu’nun sözlerini duyup duymadığı sorulan Meler, şunları belirtti: “Hiç duyamadım. Ellerini, kollarını görüyorsunuz ama sözleri ne olduğunu duymuyorsunuz. Temsilcilerden de bir şey gelmedi. Burada hastanede, okulda, trafikte, sosyal bir ortamda biz şiddete tepki göstermeye çalışırken kendisinin özür dilemeyişi hâlâ kafamda soru işareti.”

"Faruk Koca’yı Asla Affetmeyeceğim"

Hakem, “Hukuksal olarak sürecin takipçisi olacağını söyledin peki vicdanen affettin mi Faruk Koca’yı” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır affetmedim, affetmeyeceğim. Bunu özellikle bir çok yerde söyledim bunu yapan kendisi bir yumruk attı, yıkıldım ve yere düştüm. Ama asıl yerdeyken vurulanlar benim hayatım boyunca unutamayacağım bir durum olacak. O yüzden vicdanen asla affetmeyeceğim. Hiçbir şekilde affetmeyeceğim, yapanları da bunu tahrik edenleri de asla affetmeyeceğim. Bunu özellikle söylüyorum tahrik edeni de edenleri de affetmeyeceğim.

Bunu kimse kesinlikle ama kesinlikle bir camiaya mal ettiğimi düşünmesin. Bir kişinin veya birkaç kişinin yaptığı bir şeyi asla koca bir camiaya mal etmem. Bu konuda herkesin gönlü rahat olsun. Hakem arkadaşlarımın da bundan sonra gideceği müsabakalarda sahada gördüklerini çalacaklarından hiç şüphem yok. Kulağıma bazı şeyler geliyor bu konuyla ilgili. O olacak bu olacak şeklinde.”

‘Hakemlerin Ankaragücü’nü cezalandıracağına yönelik iddialara da yanıt veren Meler, “Hayır asla böyle bir şey yok. Benim hakem arkadaşım gidecek gördüğünü çalacak bu kadar. Kimsenin bu konuda gözü arkada kalmasın. Herkes bundan sonra işine ve futboluna odaklansın. Ama şahsi olarak eylemi gerçekleştiren ve buna çanak tutanları asla affetmeyeceğim” dedi.

Süper Kupa Finalini Yönetir Mi?

Meler, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali’ni yönetmek isteyip istemediğine yönelik soruya da yanıt verdi. Bu finali yönetmek istemediğini söyleyen Meler, nedenini şöyle anlattı: “Psikolojik olarak hazır değilim. Çünkü o maçlar özel maçlar. Her maça gerekli özenin gerekli hassasiyetin gösterilerek en şeffaf şekilde psikolojik olarak kendini hazırlayarak gitmen gerekiyor. Emek harcayarak gitmen gerekiyor. Ondan dolayı hazır değilim.”

Hakemliğe dönmesine ailesinin karar vereceğini söyleyen Meler, "Ailemin bu duruma düşürülmemesi lazımdı. Sonuç itibariyle bir aileyiz biz. Benim en çok üzüldüğüm onlar oldu. Şu anda zaten onların vereceği karar benim için daha önemli. Onların söylemleri ile bir şekilde yoluma devam edeceğim" dedi.