Fatih Terim Hollanda Maçı Sonrasında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Milli Futbol Takımımız dün akşam Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. Fatih Terim, mağlubiyet sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Fatih Terim Hollanda Maçı Sonrasında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Fatih Terim: Montella'nın Tercihleri Hatalıydı

Türkiye, Euro 2024 çeyrek finalinde nefes kesen bir mücadelede Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Mağlubiyetin sorumlusu olarak Türk futbolseverler ve futbol yorumcuları tarafından A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella gösterildi.

Eleştirilerin odağında olan Montella'ya bir eleştiri de eski teknik direktör Fatih Terim'den geldi. Terim, Hollanda maçındaki tercihlerin hatalı olduğunu belirterek, Türkiye'nin öne geçtiği dakikalarda geriye yaslanarak oyundan kopmasını eleştirdi.

Fatih Terim, maç sonrası yaptığı açıklamada, Hollanda'nın ikinci yarıdaki tempoyu artırıp bireysel yeteneklerini sahaya sürmesiyle daha etkili olduklarını gördük. Biz ise geriye çekilerek pas yapmayı unuttuk. Hollanda'nın baskısından kurtulmak zorlaştı. Maalesef geriye düşene kadar hiç tehlike oluşturamadık. Hollanda'nın ağır oyunu karşısında zorlandık dedi.

Terim ayrıca, Bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Sadece savunma yaparak başarı elde edemezsiniz. Takımımızın ofansif gücünü kullanamadık. Türkiye, yarı finali değil finali kaybetti. Hollanda'yı bir daha böyle defansif oynarken yakalayamayabiliriz şeklinde konuştu.