Euro 2024 Yarı Finalinde Heyecan Zirveye Ulaştı

EURO 2024 yarı finalinde hangi takımların karşılaşacağı ve maç programı belirlendi.

Yayınlanma:
Euro 2024 Yarı Finalinde Heyecan Zirveye Ulaştı

A Milli Takım Euro 2024'te Hollanda'ya 2-1 Mağlup Oldu

Hollanda ile oynanan çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Maçın hakemleri Clement Turpin, Nicolas Danos ve Benjamin Pages (Fransa) idi.

Hollanda'nın İlk 11'i: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Gakpo, Depay

Türkiye'nin İlk 11'i: Mert Günok, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz

Maçta goller 35. dakikada Samet Akaydın (Türkiye) ve 70. dakikada De Vrij ile 76. dakikada Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı golle geldi. Maçta kırmızı kart ise Türkiye'den Bertuğ Yıldırım'a çıktı.

A Milli Takım, maç boyunca goller için tehlikeli ataklar geliştirdi. Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın pozisyonları kaleye yaklaştırsa da gol fırsatlarını değerlendiremediler. Hollanda ise Depay ve Gakpo'nun etkili hücumlarıyla galip gelmeyi başardı.

Türkiye'nin EURO 2024'teki performansı, taraftarları heyecanlandırmış olsa da çeyrek finalde Hollanda'ya mağlup olarak turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Hollanda ise yarı finale yükselerek İngiltere'nin rakibi oldu.

AA