Büyükekşi'yi şaşırtan büyük gelişme

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tekrar aday olmayı planladığı sırada büyük bir sürprizle karşılaştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda 18 Temmuz'daki seçimler heyecanla bekleniyor. Yeni başkan, önümüzdeki 4 yıl için belirlenecek.

Yayınlanma:
Büyükekşi'yi şaşırtan büyük gelişme

TFF Başkanlık Yarışında Son Durum

Kongre tarihi yaklaştıkça Türkiye Futbol Federasyonu'nda heyecan dorukta. Adaylıklarını açıklayan isimler arasında yeterli imza sayısını toplayarak resmi başvurusunu yapan tek isim Servet Yardımcı oldu. Yardımcı, adaylık dosyasını dün TFF'ye teslim etti.

Ancak en merak edilen konu, mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tekrar aday olup olmayacağıydı. EURO 2024 Avrupa Şampiyonası süresince adaylık için hazırlıklarını sürdüren Büyükekşi, son aldığı haberle büyük bir şok yaşadı. Gazeteci Tahir Kum'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Büyükekşi yeterli imza sayısına ulaşamadı ve sadece 61 imzada kaldı. Öte yandan, Servet Yardımcı ise 140 imza toplayarak TFF Başkan adaylığı için resmi başvurusunu yapmıştı.

Tahir Kum'un açıklamasına göre, Servet Yardımcı dün 10 kulüple birlikte toplamda 140 imzaya ulaşarak resmen TFF Başkan adayı oldu. Mevcut TFF Başkanı Büyükekşi ise yeterli imzaya (65) ulaşamadı ve 61 imzada kaldı. EURO 24'teki onca yatırıma rağmen bu durum keyiflerini kaçırdı.

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık için rekabetin giderek kızıştığı gözlemleniyor.