Bursaspor Divan Kurulu Başkanı'ndan Kulübün Kapanacağı İddialarına Açıklama

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, kulübün kapanacağı yönündeki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, bu iddiaların asılsız olduğunu ve FIFA transfer yasağının 2023-2024 sezonu ara transfer dönemiyle sona ereceğini belirtti.

Yayınlanma:
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı'ndan Kulübün Kapanacağı İddialarına Açıklama

Bursaspor'un Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, sosyal medyada dolaşan ve kulübün kapanacağı yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yayımladı. Sakder, bu tür gerçek dışı söylemlerle oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Bursaspor'un Durumu ve Geleceği

Galip Sakder, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararları çerçevesinde Bursaspor'un kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, Bursaspor'un tahkimde herhangi bir dosyasının bulunmadığını ifade etti. Sakder, geçen yıl Ekim ayında takımın eski oyuncusu Luka Capan'a zamanında ödeme yapılmaması sebebiyle FIFA tarafından alınan iki dönem transfer yasağı dışında başka bir cezanın olmadığını aktardı.

Transfer Yasağının Kalkması ve Kulübün Geleceği

FIFA transfer yasağının 2023-2024 sezonu ara transfer dönemiyle sona ereceğini belirten Sakder, gerekli ödemelerin yapılması halinde Ocak ayında başlayacak ara transfer için herhangi bir engel olmadığını dile getirdi. Kulübün, geçici buhran dönemini aşacak insan kaynağına ve güce sahip olduğunu vurgulayan Sakder, Bursaspor'un köklü geçmişinde olduğu gibi gelecekte de önemli başarılarla ülkece gururlanılacak günlere geri döneceğinin altını çizdi.