Ankaragücü, Faruk Koca'nın Cezası İçin TFF Tahkim Kurulu'na Başvurdu

MKE Ankaragücü Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Başkanları Faruk Koca'ya verilen uzun süreli ceza ile ilgili Tahkim Kuruluna yaptığı itirazın detaylarını açıkladı.

Yayınlanma:
Ankaragücü, Faruk Koca'nın Cezası İçin TFF Tahkim Kurulu'na Başvurdu

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasındaki maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle PFDK, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'ya 5 yıl süreyle futboldan men cezası verdi. Bu cezanın üç yıldan uzun olması, otomatik olarak sürekli hak mahrumiyetine yol açtı.

Cezalar ve İtirazlar

Kulüp, sadece Faruk Koca'ya verilen cezaya değil, aynı zamanda takıma yönelik 5 maç seyircisiz oynama ve yöneticilere verilen çeşitli cezalara da itiraz etti. MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, Faruk Koca'ya verilen cezanın önceki benzer olaylara kıyasla aşırı olduğunu belirtti. Özellikle 2 Mart 2019'daki Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçında yaşanan, bir futbolcunun rakip takım oyuncularına jiletle saldırı olayını örnek gösterdi. Bu olay sonrasında ilgili futbolcuya verilen 4 yıl men cezasının, Tahkim Kurulu tarafından 20 maça indirildiğini hatırlattı.

Geçmiş Cezalara İtiraz

Aytekin, MKE Ankaragücü'nün Tahkim Kuruluna yaptığı itirazda bu ve benzeri önceki kararları örnek gösterdiğini açıkladı. Başkan Faruk Koca'ya verilen cezanın, geçmişte benzer durumlarda uygulanan cezalara göre ağır olduğunu vurgulayarak, Tahkim Kurulunun cezayı hafifleteceği beklentisini dile getirdi. Kulüp, itiraz dilekçesinde ayrıca, sürekli hak mahrumiyetinin nadir bir ceza olduğunu ve daha hafif bir cezaya çevrilmesi gerektiğini savundu.

Kulübün yaptığı itirazlar ve Tahkim Kurulunun vereceği karar, Türk futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Bu durum, futbol disiplin cezalarının uygulanması ve adaletin sağlanması açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.