Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Saldırısı Sonrası Adliyeye Sevk Edildi

Süper Lig'in 15. haftasında yaşanan olaylarda, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı sonrası adliyeye sevki gerçekleşti. Saldırıya katılan diğer şüpheliler de gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Saldırısı Sonrası Adliyeye Sevk Edildi

Süper Lig'in 15. haftasında gerçekleşen Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı büyük yankı uyandırdı. Maçın bitiş düdüğü sonrası sahaya girerek hakem Meler'e yumruk atan Koca, olayların ardından adliyeye sevk edildi.

Saldırı Sonrası Faruk Koca'nın Durumu

Saldırı sonrası hastaneye götürülen Faruk Koca, tedavi sürecinin ardından tekerlekli sandalye ile hastaneden çıkarıldı. Bazı taraftarların tezahüratları eşliğinde gözaltına alınan Koca, gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.

Saldırıya Karışan Diğer Şahısların Gözaltına Alınması

Faruk Koca'nın saldırısından sonra, hakem Meler'e tekme atan K.Ç. ve Ş. Y. Ş. isimli şahıslar da olay yerinde gözaltına alındı. Bu şahısların da olayla ilgili soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmaları, olayın ciddiyetini ortaya koydu. Bu olay, Türk futbolunda şiddetin sonuçları ve spor etiği konularında ciddi tartışmaları beraberinde getirdi.