Ali Koç'un Olaylı Derbiyle İlgili İfadesinin Ayrıntıları Belli Oldu

Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili soruşturma devam ederken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve eski yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin ifadeleri ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Ali Koç'un Olaylı Derbiyle İlgili İfadesinin Ayrıntıları Belli Oldu

Stadyum Müdürünün Darbedilmesi Olayıyla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mayıs'ta gerçekleşen Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının ardından stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darbedildiği olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Soruşturma kapsamında Ali Koç ve Selahattin Baki'nin savcılık ifadelerine ulaşıldı. Ali Koç, yazılı ifadesinde, maç günü müsabakaya katılmama sebebinin, şikayetler nedeniyle gerginlik yaşanmaması amacıyla olduğunu belirtti. Galatasaray'ın yöneticilerinin ve sportif kadrosunun sürekli aleyhine açıklamalar yaparak gerginliği tırmandırdığını söyleyen Koç, yaşanan olayların maçı etkilediğini vurguladı.

Ali Koç, soyunma odasına girerek futbolcuları tebrik ettiğini ve sahaya çıkmak istediklerini ancak engellendiklerini ifade etti. Müdahale sonrası yaşanan kargaşanın ardından tarafların ayrıldığını belirten Koç, herhangi bir darp veya hakarette bulunmadığını iddia etti.

Selahattin Baki ise ifadesinde, maçı odada izlediğini ve galibiyet sonrası taraftarları selamlamak amacıyla sahaya çıktıklarını söyledi. Ancak sahaya girişlerinin engellendiğini ve yaşanan polemikler sonrası soyunma odasına geri döndüklerini aktardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili daha önce Fenerbahçe doktoru Ertuğrul Karanlık, Hulusi Belgü ve İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın da ifadesini almıştı. Soruşturma devam ederken, Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi Samuel'in de şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştı.