Murat Kurum'dan Avcılar'a Metro Vaadi

İstanbul'un AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere kısa bir süre kala, İstanbul'a yönelik ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerini açıkladı. Kurum, özellikle Avcılar ilçesine metro getirme vaadinde bulundu ve yeni metro hattı projelerini duyurdu.

Yayınlanma:
Murat Kurum'dan Avcılar'a Metro Vaadi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, İstanbul'un AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, saha çalışmaları kapsamında yeni ulaşım projelerini duyurdu. Kurum, İstanbul'da mevcut yönetimin metrobüs hattı konusundaki yetersizliklerini eleştirerek, Avcılar ilçesine metro getirme vaadinde bulundu. "Avcılar'ın niye metrosu yok? Avcılar'a metroyu da getireceğiz" diyen Kurum, bu vaadiyle dikkatleri üzerine çekti.

Kurum, Avcılar-Tahtakale mahallesinde düzenlenen bir toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bu buluşmada, özellikle kentsel dönüşüm ve ulaşımla ilgili projeleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Tahtakale-Ispartakule mevkiine yeni bir metro hattı açılacağını açıkladı ve İstanbul'da metronun ulaşmadığı tek bir ilçe bırakmayacaklarını söyledi.

Kurum, “İlk iş olarak; Avcılar’da dönüşüm seferberliğini başlatacağız. En riskli bölgelerden işe başlayacağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar Avcılar için çalışacağız. Biz göreve gelir gelmez, Halkalı’dan Avcılar’a metroyu bir durak daha uzatacağız. Tahtakale-Ispartakule mevkiine yeni bir metro hattı daha açacağız. Sadece Avcılar’da değil; İstanbul’da metronun ulaşmadığı tek bir ilçe bırakmayacağız.” dedi.

"BU YOLA GÜZEL İSTANBUL YOLU DİYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor. Kurum, Perşembe günü Avcılar – Tahtakale mahallesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Murat Kurum’a, AK Parti İstanbul İl başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti. İstanbul için yola çıktıklarını söyleyen Kurum, “Bu yola biz, ‘Güzel İstanbul Yolu’ diyoruz. Güzel İstanbul yolunda bizi; hizmete hasret çeken İstanbul bekliyor” dedi.

"AVCILAR'IN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Murat Kurum, ilçenin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti, “Avcılar, kentsel dönüşümde belediyelerin ihmalkârlığından çok çekti, ulaşımda, tesisleşme alanında bu şehri hep göz ardı ettiler, adeta ortada bıraktılar. Mevcut yönetim; başka gündemler peşinde koştu, ama kendisine en yüksek oyu veren Avcılar için bir adım bile atmadı. Ama Avcılar ‘artık yeter!’ diyor. Siyaset er meydanıdır ve işte ben de karşınızdayım. Size söz veriyorum; Büyükşehir Belediyesi’nin mührünü alacağız ve Avcılar’ın bu talihini değiştireceğiz” dedi.

“METRONUN ULAŞMADIĞI TEK BİR İLÇE KALMAYACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar’ın ulaşım sorunlarına dikkati çekti, “Avcılar’ın İstanbul’un merkezine uzaklığı tam 27 kilometre değil mi? Peki, Avcılar’ın metrosu var mı? Metrobüsten ve otobüsten başka imkânı var mı?” dedi. Kurum, projelerini şöyle anlattı:

“Biz göreve gelir gelmez, Halkalı’dan Avcılar’a metroyu bir durak daha uzatacağız. Tahtakale-Ispartakule mevkiine yeni bir metro hattı daha açacağız! Sadece Avcılar’da değil; İstanbul’da metronun ulaşmadığı tek bir ilçe bırakmayacağız.”