AKP Adayı Hatipoğlu'ndan Tartışmalı Vaat: Belediye Lehindekilere Basın Maaşı!

AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde yerel basın mensuplarına belediye bütçesinden asgari ücret vereceğini duyurdu. Hatipoğlu'nun bu vaadi, Eskişehir yerel basınının ekonomik koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Yayınlanma:
AKP Adayı Hatipoğlu'ndan Tartışmalı Vaat: Belediye Lehindekilere Basın Maaşı!

İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye katılan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Nebi Hatipoğlu, yerel basına yönelik dikkat çekici bir vaatte bulundu. Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eskişehir'de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Bu buluşmada, seçilmesi halinde "belediye lehine çalışan" basın mensuplarına belediye bütçesinden asgari ücret vereceğini açıkladı.

Hatipoğlu'nun Basına Ekonomik Destek Planı

Gazete Duvar'dan Şenay Bilik Yıldırım'ın haberine göre, Hatipoğlu'nun vaadi, seçimi kazanması durumunda yerel gazetecilere belediye bütçesinden maaş verilmesi şeklinde oldu. Hatipoğlu, Eskişehir yerel basınının karşılaştığı gelir düşüklüğünü büyük bir sorun olarak tanımladı ve basının özgür olabilmesi için ekonomik özgürlüğün de gerekliliğine vurgu yaptı.

Hatipoğlu şunları söyledi:

“Çünkü basının özgür olabilmesi, irade koyabilmesi için ekonomik özgürlüğünün de olması çok önemlidir. Bizim Eskişehir’deki basınımız her türlü koşula rağmen yine yalan haber yapmıyor, doğru haberle yoluna devam ediyor ancak AK Parti belediyeciliğinde büyükşehir başkanı olursam büyük bir destek vereceğim.

Desteği de şöyle açıklıyoruz, biz belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarla belediyemizin ve Eskişehirimizin lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret ne ise tüm basın mensuplarımıza belediye imkânlarından, şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de belediye olarak biz vereceğiz"

AK Parti belediyeciliği altında büyükşehir başkanı olması durumunda, Eskişehir basınına büyük bir destek vereceğini belirtti. Hatipoğlu'nun destek planı, belediyenin oluşturacağı komisyonlar aracılığıyla belediye ve Eskişehir lehine yapılacak çalışmalarda basın mensuplarının değerlendirilmesini içeriyor. Bu kapsamda, basın mensuplarına belediye imkânlarından ve şirketlerden asgari ücret ödenmesi planlanıyor. Bu vaat, Eskişehir yerel basınının ekonomik durumunu iyileştirmeye ve basın özgürlüğünü desteklemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.