Suriye Cumhurbaşkanı Şara 10 Kasım’da Washington’a Gidiyor

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş Şara Washington'a gidecek ve Beyaz Saray'ı ziyaret edecek. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Şara'nın 10 Kasım'da ABD'ye gelmesini doğruladı. Şara'nın, Beyaz Saray'ı ziyaret eden ilk Suriye Cumhurbaşkanı olması bekleniyor ve DEAŞ karşıtı koalisyona katılımıyla ilgili anlaşma imzalaması bekleniyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş Şara'nın 10 Kasım'da Washington'a gideceği ve Beyaz Saray'ı ziyaret eden ilk Suriye Cumhurbaşkanı olacağı iddia edildi.

Axios sitesinin haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Manama'da Axios muhabirine konuştu.

Barrack, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın 10 Kasım'da Washington'a gideceğini belirtti.

Bu durumda Şara, Beyaz Saray'ı ziyaret eden ilk Suriye Cumhurbaşkanı olacak.

Öte yandan Barrack, söz konusu ziyarette Şara'nın ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyona Suriye'nin katılımına ilişkin bir anlaşma imzalamasının beklendiğini belirtti.

Ayrıca Barrack, Suriye ve İsrail arasındaki müzakerelerin 5'incisinin de Şara'nın ziyareti esnasında Washington'da yapılacağını kaydetti.

Barrack, ABD'nin bu yılın sonuna kadar Suriye ve İsrail arasında bir güvenlik anlaşması yapılmasını hedeflediğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Gündem Haberleri