Sosyal medya fenomeni nezarethanede şoke edici olaylarla karşılaştı

Operasyon sırasında gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Neslim Güngen ve İnanç Güngen çifti ile birlikte 52 kişinin polis tarafından sorgusu devam ederken, Neslim Güngen'in göz yaşlarına boğularak ağlama krizi geçirdiği ve bu nedenle ifadesinin alınamadığı belirtildi.

Yayınlanma:
Sosyal medya fenomeni nezarethanede şoke edici olaylarla karşılaştı

Kuyu-8 Operasyonu Detayları Ortaya Çıktı: Sahte Ustalık Sertifikaları Bastırılmış

İçişler Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan ve 25 ilde 134 adrese gerçekleştirilen Kuyu-8 operasyonu kapsamında gözaltına alınan Güngen çifti ile beraberindeki 52 şüpheli hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Ankara'da 2 bin liraya bastırılan sahte ustalık sertifikalarının, bayiliğe dayalı imtiyaz hakkı elde eden şirketlere 20 bin liraya satıldığı iddia edildi. Ancak yapılan incelemelerde, söz konusu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin olmadığı ortaya çıktı. MASAK'ın, şüphelilere ait şirketlerin hesaplarına bloke koyarak 1.5 milyar liralık finans ağını mercek altına aldığı ve soruşturmanın o rapor doğrultusunda başlatıldığı anlaşıldı.

Neslihan Güngen'in ifadesi ise henüz alınamadı, çünkü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethaneye ağlayarak girmesi nedeniyle ifade veremediği belirtildi.