Prenses Diana'nın ikonik elbiseleri açık artırmada

Prenses Diana'nın elbiseleri ABD'de düzenlenecek olan büyük bir açık artırmada satışa çıkarılacak. Bu, 1997'den beri gerçekleşecek en büyük açık artırma olacak.

Yayınlanma:
Prenses Diana'nın ikonik elbiseleri açık artırmada

Prenses Diana'nın elbiseleri, 27 yıl ölümünden sonra ABD'de büyük bir açık artırmada satışa çıkarılacak. En büyük açık artırma olması beklenen bu olay, Diana'nın unutulmazlığını bir kez daha kanıtlıyor.

Diana ve diğer Kraliyet üyelerine ait 150'den fazla eşyanın, Los Angeles'ta 27 Haziran'da açık artırmaya çıkarılacağı duyuruldu.

Öne çıkan bir parça ise Prenses Diana'nın 1986'daki Operadaki Hayalet müzikali prömiyerinde giydiği elbise. Bu elbisenin 200 ila 400 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Müzayede evi yetkililerine göre, bu açık artırma Diana'nın 1997'deki kendi açık artırmasından sonra gerçekleşen en büyük satış olacak. Daha önce sadece birkaç parçanın satılabildiği açık artırmalarda bu sefer 150 parçanın birden satışa sunulacak olması dikkat çekiyor.

Açık artırmada ilk defa görülecek ayakkabı, çanta ve şapka gibi parçalar da bulunacak. Flamenko tarzı gece elbisesi ve Catherine Walker imzalı çiçekli elbise de açık artırmanın diğer ilgi çeken parçalarından biri. Çiçekli elbisenin de 100 ila 200 bin dolar arasında alıcı bulması bekleniyor.