Pelin Karahan, ev sahibiyle mahkemelik oldu

Ünlü oyuncu Pelin Karahan, 3 yıllık kirasını peşin ödediği evinden tahliye edilmek istenmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Yayınlanma:
Pelin Karahan, ev sahibiyle mahkemelik oldu

Ünlü oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, ev sahibiyle yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle hukuk mücadelesi veriyor

Ünlü oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, Acarkent'teki evlerinde yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle ev sahibi Murat ve Açalya Öztürk çiftiyle yasal süreç başlattı. Çift, üç yıllık kira bedelini peşin ödemesine rağmen evi tahliye etmekte sorun yaşadı.

Öztürk çiftinin iddiasına göre, Karahan ve Güntay ile 18 Eylül 2020'de bir kira sözleşmesi imzalandı. Ancak, daha sonra taraflar arasında anlaşmazlık yaşanarak evin 18 Eylül 2023'te boşaltılması konusunda tahliye taahhütnamesi imzalandı. Ancak taahhüt edilen tarihte ev boşaltılmadığı için Öztürk ailesi icra takibi başlattı.

Öztürk ailesi ayrıca, Karahan ve Güntay'ın kira bedeli konusunda da mağdur olduklarını belirterek üç icra takibi ve iki dava açtı. Güntay çifti ise, evi satışa çıkarmaları halinde güçlük çıkardıklarını iddia etti.

Bedri Güntay ise, üç yıllık kira bedelini peşin ödediklerini ve evi satın alma niyetiyle masraflar yaptıklarını belirtti. Ancak, ev sahibinin kira bedelini artırma talebi üzerine anlaşmazlık yaşandığını söyledi. Güntay, yakın zamanda evden çıkacaklarını ve yeni bir ev arayışında olduklarını ifade etti.