Orhan Gencebay: Yasaya Evet Demeyeceklerine İnanıyorum

Orhan Gencebay, sokak hayvanlarının uyutularak öldürülmesini içeren yasa tasarısını eleştirdi. Gencebay, devlet yöneticilerinin böyle bir yasaya onay vermeyeceğine inandığını belirterek, yasanın meclisten geçmeyeceğini dile getirdi.

Yayınlanma:
Orhan Gencebay: Yasaya Evet Demeyeceklerine İnanıyorum

Orhan Gencebay: Sokak Hayvanlarıyla İlgili Yasa Tasarısına Karşı

Magazin dünyasının ünlü isimlerinden Orhan Gencebay, sokak hayvanlarının “uyutularak” öldürülmesini kapsayan yasa tasarısına tepki gösterdi. Gencebay, yasanın meclisten geçmeyeceğine inandığını belirtti.

DurakMedya'da yer alan habere göre Ak Parti'nin, sokak hayvanlarının toplanarak “uyutma” adı altında öldürülmesini içeren İngiltere’den esinlenilen bir yasa teklifini meclise getireceği iddiasına karşı Orhan Gencebay'dan tepki geldi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen sanatçı, sokak hayvanlarının hayatlarının sona erdirilmesini öngören böyle bir yasanın meclisten geçmeyeceğine inandığını belirtti. Gencebay;

-Sokak hayvanları bizim can dostlarımız. Onlarla birlikte yaşadığımız, hayatı paylaştığımız dostlarımız. Tanrı'nın bize emanet ettiği sessiz varlıklardır. Canlarını öldüren bir yasanın varlığını dahi düşünmek istemiyorum. Ülkemizi yönetenlerin böyle bir yasayı kabul edeceklerine inancım tam. İnançlı, vicdanlı ve adil insanlar böyle bir zulme izin vermez, vermemelidir. Sokaklarda açlık ve susuzluktan dolayı saldırganlaşan hayvanların sorumluluğu bizdedir. Bu yüzden insanlık görevidir. Çözüm kısırlaştırma ve onlara yaşam alanlarında layık oldukları yaşamı sunmaktır. Umut ediyorum ki birlikte, barış içinde ve güven içinde yaşayacağımız daha güzel bir dünya kuracağız.