Deniz Yatırım 2 Hisse İçin Hedef Fiyat Yükselterek 'AL' Verdi

Deniz Yatırım, son hisse araştırmasında iki hisse için hedef fiyatları yükselterek 'AL' tavsiyesinde bulundu.

Yayınlanma:
Deniz Yatırım 2 Hisse İçin Hedef Fiyat Yükselterek 'AL' Verdi

Deniz Yatırım, otomotiv sektörü analizinde Ford Otosan (FROTO) ve Tofaş (TOASO) hisseleri için hedef fiyatları yükseltti ve her iki hisse için de 'AL' tavsiyesi verdi.

Deniz Yatırım'ın Hisse Tavsiyeleri

Deniz Yatırım, şirketlerin açıklanan bilançoları sonrasında hisse hedef fiyatlarını güncelledi ve yatırımcılara 'AL', 'TUT' veya 'SAT' tavsiyelerinde bulundu. Son hisse araştırmasında iki hisseye dair önemli detaylar paylaşıldı.

deniz-yatirim-musteri-temsilcisi-ilani.jpg

İki Hisse İçin 'AL' Tavsiyesi

Deniz Yatırım tarafından yapılan otomotiv sektörü araştırmasında Ford Otosan (FROTO) ve Tofaş (TOASO) için hedef fiyatlar büyük oranda yükseltildi:

  • Ford Otosan (FROTO): 1.880 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verildi. Getiri potansiyeli: %61.
  • Tofaş (TOASO): 448,80 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesi verildi. Getiri potansiyeli: %43.

Deniz Yatırım'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ford Otosan için 12-aylık hedef fiyatımızı 1.158,70 TL’den 1.880,00 TL’ye, Tofaş için 12-aylık hedef fiyatımızı 340,00 TL’den 448,80 TL’ye yükseltiyor, her iki hisse için de Gözden Geçiriliyor şeklindeki düşüncemizi yeniden AL yönünde revize ediyoruz."

Otomotiv Sektörü Değerlendirmesi

Deniz Yatırım'ın otomotiv sektörü analizine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2024 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %25,2 oranında artarak 295.519 adet olarak gerçekleşti. Bu artış, şirketlerin hedef fiyatlarının yükseltilmesinde etkili oldu.