Yılın Son Kabine Toplantısı İptal Edildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık etmesi planlanan yılın son Kabine toplantısı iptal edildi. Erdoğan'ın temayül yoklamaları ve yerel seçim çalışmalarına odaklanacağı belirtildi. Asgari ücretin belirlenmesi beklenen toplantıda, ekonomi ana gündem maddesi olacaktı.

Yayınlanma:
Yılın Son Kabine Toplantısı İptal Edildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği yılın son Kabine toplantısı beklenmedik bir şekilde iptal edildi. Halk TV'nin haberine göre, Erdoğan'ın bu iptalin ardında temayül yoklamalarına katılma ve yerel seçim çalışmalarıyla ilgili adaylık süreçlerine yoğunlaşma planları olduğu öğrenildi.

Ekonomik Gündem ve Asgari Ücret Beklentisi

Toplantının ana gündem maddesi ekonomi olacaktı. Özellikle memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışlar ile 2024 yılı için belirlenecek yeni asgari ücret, milyonlarca çalışanın merakla beklediği konulardan biriydi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları hakkında Kabine'yi bilgilendirmesi bekleniyordu. Ancak toplantının iptali, bu önemli konuların görüşülmesini erteledi. Bu gelişme, ekonomik konulara dair beklentileri olan vatandaşlar için hayal kırıklığı yarattı ve yeni asgari ücretin belirlenmesine dair beklentileri erteledi.