Ümit Dikbayır, İYİ Parti Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti yetkilileri hakkında ciddi suçlamalarla suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaja teşebbüs iddialarıyla ilgili detayları paylaştı.

Yayınlanma:
Ümit Dikbayır, İYİ Parti Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak ve eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma, şantaja teşebbüs suçlamalarıyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

İddialar ve Dikbayır'ın Açıklamaları

Dikbayır, danışmanı Enes Gök'ün İYİ Parti yetkilileri tarafından özel hayatı ve iş ilişkileri hakkında bilgi ve belge temin etmek amacıyla görevlendirildiğini iddia etti. Görüşme sırasında Gök'ten Dikbayır hakkında sesli ve görüntülü kayıtlar tutması ve dinleme cihazları kullanması istendiği öne sürüldü. Dikbayır, "Tuzak kurmak, iftira atmak, ahlaksız teklifte bulunmak İYİ insanların işi olamaz" diyerek, sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı.

Dikbayır'ın Siyasi Geleceği ve İhraç Süreci

Dikbayır, Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında partiden ihraç süreci ve iddia edilen skandal ses kaydı ile ilgili soruları yanıtladı. Dikbayır, kendisinin ve Yavuz Ağıralioğlu'nun itibarsızlaştırılması amacıyla yapıldığını düşündüğü planlara değindi. Siyasi geleceğine dair, "Genel merkezde görevim varken zamanım kısıtlıydı. Bağımsız olarak dönem sonuna devam edeceğim" ifadelerini kullandı ve parti yöneticilerine olan kırgınlığını dile getirdi.

Dikbayır, şöyle konuştu:

"Şimdi ben 27'nci dönemde danışmanlarımından biri emekli olmuştu. Şimdi adı geçen danışmanım gençlik kollarındandı. Eski ve yeni il başkanıyla yakındı. Bu çocuğu aldım yanıma. Sonra bu süreçler başlayınca bu danışmanıma uyarı yapıyor biri. Selçuk Kılıçaslan bunu evine çağırıyor. Orada kayıt alıyor. Bu çocuk geldi bana, başına geleni anlattı. Kayıt etmiş. Bende suç duyurusun yaptım bugün. Kayıtlarda Esma Beker adına bu çocuğa söz veriyorlar. Özetle Ümit Dikbayır'ı itibarsızlaştırmamız lazım diyorlar. Yavuz Ağıralioğlu'na yaptıkları gibi. Dinleyince şok oldum."

Bundan sonraki siyasi planının ne olacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Dikbayır, şunları söyledi:

"Benim bu partinin tabanıyla, oy verenlerle sorunum yok. Benim istifa eden çok sayıda insan var. Benim kırgınlığım var. Genel Başkana var. Yöneticilere kırgınlığım. Yüzde 100 haklı olduğumu bile bile beni savunamadılar. Kimsenin bu partiyi bu hale düşürmeye hakkı yok. Partiyi yıpratıyorlar. Üzülüyorum. Ben sahada olan biriyim. Ben başta Sakaryalı hemşehrilerim olmak üzere vatandaşlarımın Ankara'da sesiyim. Daha çok çalışacağım şimdi. Genel merkezde görevim varken zamanım kısıtlıydı. Bağımsız olarak dönem sonuna devam edeceğim."