Türksat 6A haberleşme uydusu uzaya gönderiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A haberleşme uydusunun fırlatılması için hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Yayınlanma:
Türksat 6A haberleşme uydusu uzaya gönderiliyor

Türkiye'nin Yerli ve Milli Uydu Türksat 6A'nın Fırlatılmasına Sayılı Günler Kala Heyecan Dorukta

Türk mühendisler tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece Space X firmasının Kennedy Uzay Merkezi'nden yörüngesine fırlatılacak. Fırlatma sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesaj yayınlaması beklenirken, Bakan Uraloğlu da canlı bağlantı ile Türkiye'ye heyecanı aktaracak.

Bakan Uraloğlu, fırlatma hazırlıklarının sorunsuz devam ettiğini belirterek, Bu gece bağımsızlığımızın sembolü Türksat 6A'nın fırlatılmasıyla uzaya imzamızı atacağız dedi. Uraloğlu, Uydunun yörünge testlerinin ardından faaliyete geçirileceğini ve Türkiye'nin haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı.

Türksat 6A'nın yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretildiğini belirten Uraloğlu, uydunun Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelere de hizmet vereceğini söyledi. 5 milyar insana hizmet edecek olan uydunun Türk mühendislerin emeğiyle hayata geçirildiği kaydedildi.

Haber Merkezi