Tunceli Pülümür'de 4.2 Büyüklüğünde Deprem – Prof. Dr. Naci Görür'den Önemli Uyarılar

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu Fayı üzerinde gerçekleşen bu depremin büyük bir sismik aktivite için işaret olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yayınlanma:
Tunceli Pülümür'de 4.2 Büyüklüğünde Deprem – Prof. Dr. Naci Görür'den Önemli Uyarılar

TUNCELİ - Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yerel saatle 16:28'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin derinliği 8.7 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, çevre illerde de hissedilirken, herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

Tunceli Pülümür'de Korkutan Deprem

Öte yandan, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Yedisu Fayı üzerinde meydana geldiğini ve bu fayın 7'nin üzerinde bir deprem üretmeye hazır olduğunu belirtti. Görür, bölge halkını ve yetkilileri olası büyük bir sismik aktiviteye karşı uyanık olmaları konusunda uyardı.

Depremin ardından, bölge halkı kısa süreli bir panik yaşadı, ancak yetkililer durumun kontrol altında olduğunu ve gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi. İlgili kurumlar, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

"EN KORKTĞUMUZ FAYIN ÜZERİNDE"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Görür, "Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli, gereken önlemler alınmalıdır." ifadelerini kullandı.