Timur Cihantimur başka cezaevine nakledildi

Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü'nde gözetim altında tutulan Cihantimur'un, başka bir ceza yerleşkesine nakledileceği açıklandı.

Yayınlanma:
Timur Cihantimur başka cezaevine nakledildi

Massachusetts Savcılığı, Cihantimur’un Ceza Yerleşkesinde Yapılacak Nakli Onayladı

Massachusetts Bölgesi Başsavcı Vekilli Joshua S. Levy’nin imzasıyla dava dosyasına eklenen belgede, savcılığın Cihantimur’u halen gözetim altında tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakletme niyetinde olduğu ifade edildi.

Cihantimur’un avukatlarına nakil kararı ve yeni ceza yerleşkesinin adı ile yerinin iletildiği, naklin gerçekleşeceği tarihin de savunma avukatlarına bildirileceği kaydedildi.

Olumsuz Koşullar ve Kefalet Talebi

Cihantimur’u savunan avukatlardan Victoria Kelleher, kefalet karşılığında şartlı tahliye edilerek iade davasında tutuksuz yargılanması talebinde bulunmuş ve Manson Gençlik Enstitüsü’ndeki olumsuz koşulları aktarmıştı.

Avukatlar, müvekkillerinin zor şartlar altında olduğunu ve adeta tecrit içinde bulunduğunu belirtmişti. Kelleher, “Manson Gençlik Enstitüsü, ABD’deki diğer cezaevlerinden farklı değil. Müvekkilimiz, sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş durumda. Kefaletle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Hakim Kararı ve Değerlendirme Süreci

Cihantimur’un avukatları, hakim Donald L. Cabell’e kefalet başvurusuyla ilgili kararını beklediklerini belirtti. Hakim Cabell’in, en kısa zamanda kefalet talebini değerlendireceği ve yeni bir duruşma yapılmasıyla ilgili talebi gözden geçireceği belirtildi.

Hakim Cabell’in henüz bir karar açıklamadığı, ancak Cihantimur’un tutuksuz yargılanması talebinin yakında değerlendirilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi