Tehdit ve mobbing iddiaları patnos'taki okulda sendikal krize yol açtı
Ağrı'nın Patnos ilçesindeki bir okulda hizmetli M.K.'nın, öğretmenleri tehdit ettiği, öğrencileri ağır işlerde çalıştırdığı ve okul yönetimine baskı uyguladığı iddia edildi. Şikayetlere rağmen görevine devam eden hizmetli hakkında soruşturma başlatılırken, iddiaları gündeme getiren müdür yardımcısı ise sürgün edildi.
Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan bir okulda yaşanan skandal iddialar gündeme bomba gibi düştü. Dedeli Yatılı Bölge Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli bir hizmetlinin, öğretmenleri ve öğrencileri tehdit ettiği, ayrıca öğrencileri fiziksel güç gerektiren işlerde çalıştırdığı öne sürüldü. Olayla ilgili yapılan şikayetlere rağmen herhangi bir işlem yapılmaması ve hatta şikayetçi olan müdür yardımcısının sürgün edilmesi tepkilere yol açtı.
İDDİALAR VE ŞİKAYETLERİddialara göre, hizmetli M.K., Eğitim-İş üyesi olan müdür yardımcısını sistematik olarak tehdit ediyordu. Aynı zamanda, okulda öğrencileri ağır işlerde çalıştırdığı ve okul yönetimine baskı uyguladığı da belirtiliyor. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, M.K.'nın Eğitim Bir-Sen Patnos İlçe Başkanı'nın ağabeyi olduğu öğrenildi. Jandarma ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan şikayetlere rağmen, hizmetli görevine devam ederken, Eğitim-İş üyesi müdür yardımcısı ve bir başka yönetici Doğubayazıt ilçesine tayin edildi.
EĞİTİM-İŞ'TEN TEPKİEğitim-İş Ağrı Şubesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin tehdit altında olduğunu vurguladı. Şube, "Tehdit, şiddet ve kayıt dışı uygulamalar defalarca belgelenmiş olmasına rağmen ilgili makamlar adım atmamıştır. Eğitim ortamı örgütlü zorbalığın etkisi altına bırakılmıştır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, kamu idaresinin tarafsızlık ve adalet ilkelerinin ihlal edildiğini, suçluların korunduğunu ve mağdurların cezalandırıldığını belirten Eğitim-İş, hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.
Haber Merkezi