Tayfun Kahraman'ın cezaevindeki MS tedavisi yetersiz

Gezi Davası tutuklusu olan Tayfun Kahraman, 18 yıl hapse mahkum edildiği halde cezaevindeki koşullar nedeniyle Multiple Skleroz hastalığından ötürü yeterli tedavi alamamaktadır.

Yayınlanma:
Tayfun Kahraman'ın cezaevindeki MS tedavisi yetersiz

Gezi Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman MS Hastası Çıktı

Tayfun Kahraman, Gezi Davası tutuklusu olarak cezaevinde tutulurken, MS (multiple skleroz) hastası olduğu ortaya çıktı ve cezaevi koşullarından tedavisini tam olarak yapamadığı belirtildi.

Haberin detaylarına göre, Kahraman'a 2005 yılında MS teşhisi konuldu ve o günden bu yana İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda doktorlar tarafından takip ediliyor.

MS hastalığı merkezi sinir sistemini etkileyen ve zor bir hastalık olup, yakın takip gerektiriyor. Kahramanın cezaevindeki durumu ile ilgili olarak, yapılan kontrollerin düzenli olarak devam ettiği ancak elleri kelepçeli jandarma eşliğinde hastaneye götürüldüğü belirtiliyor. Son kontrolü ise 8 Mayıs'ta yapılan Kahraman'ın bir sonraki kontrolü ağustos ayının ilk haftasına denk geliyor ve bu durumun kızının doğum günü ile çakıştığı belirtiliyor.

MS hastalığında düzenli egzersizin önemine de vurgu yapılarak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğü bölüm tarafından Kahraman için egzersiz yapması gerekliliği belirtilen raporun olduğu bilgisi paylaşıldı.

Haber Merkezi