St. Petersburg'da Şiddetli Patlama: İki Bina Hasar Gördü

Rusya'nın St. Petersburg kentinde meydana gelen güçlü bir patlama, iki binanın hasar görmesine ve binalarda yaşayanların tahliye edilmesine yol açtı. Görgü tanıkları, patlama anında güçlü bir ses ve camların patladığını bildirdi.

Yayınlanma:
St. Petersburg'da Şiddetli Patlama: İki Bina Hasar Gördü

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bu sabahı yaşanan patlamada iki bina zarar gördü, binalarda yaşayanlar tahliye edildi. Görgü tanıkları, güçlü bir patlama sesi duyduklarını ve camların patladığını anlattı.

Reuters’ta yer alan habere göre, St. Petersburg Valisi Alexander Beglov, konuya ilişkin açıklamasında, kentin kuzey doğusundaki Krasnogvardeyskiy ilçesinde bir 'olayın' meydana geldiğini doğruladı.

Beglov, patlamanın sebebi ya da niteliğiyle ilgili bilgi vermezken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını, binalarda yaşayanların tahliye edildiğini söyledi.

PATLAMA DÜŞÜRÜLEN UKRAYNA İHA'SI OLABİLİR

Patlamada hasar gören binalarda yaşayan kişiler, Reuters'a yaptıkları açıklamada, önce 'bazı garip sesler' duyduklarını, ardından bir patlama ve yangın meydana geldiğini anlattı. Bölgede yaşayan Elena, "Önce bir ıslık sesi duydum çünkü camı henüz açmıştım; sonra bir patlama, alev, bir apartman dolusu duman ve camlar dışarı uçtu..." ifadelerini kullandı. Elena, patlamanın yerel saatle 07.00'den sonra yaşandığını belirtti.

Rusya basını ise 'olayın' düşürülen bir Ukrayna İHA'sından kaynaklanıyor olabileceğini, bahsi geçen insansız hava aracının yakınlardaki bir yakıt deposuna doğru ilerlediğini öne sürdü. Rusyalı yetkililer veya devlet basını bu iddiayı resmi olarak doğrulamadı.