Sosyal ekonomik destek yardımları ocak ayında hesaplara yatırıldı

Ocak 2025'te Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları hesaplara yatırıldı. Çocukların sosyal ve eğitim ihtiyaçları için yapılan düzenlemelerle ilgili detaylar aşağıda bulunmaktadır.

Yayınlanma:
Sosyal ekonomik destek yardımları ocak ayında hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED Yardımlarını Hesaplara Yatırdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ocak 2025 dönemi Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımları ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırıldı. Toplamda 1 milyar 189 milyon lira tutarındaki ödeme, çocukların sosyal ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yardımların ailelerin çocuklarını yanlarında büyütebilmelerini desteklemek için sağlandığını belirtti.

Yardımlar Kilometre Taşı Olacak

Çocukların sosyal çevreleriyle bütünleşmesi ve eğitim masraflarının karşılanması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Bakanlık, memur maaş katsayısındaki artış doğrultusunda SED yardımı tutarlarına zam yapacağını duyurdu. Şubat ayında yapılacak yeni ödemelerle birlikte hak sahiplerinin hesaplarına ortalama 7 bin 94 lira yatırılacak, bu da ailelerin mali yüklerinin hafifletilmesini sağlayacak.

Desteklerin Çeşitliliği ve Çocuklara Yönelik Artan Destekler

Bakan Göktaş'a göre, SED yardımları sadece ekonomik destek sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda psikososyal destek hizmetleriyle ailelere de destek oluyor. Bu desteklerle çocukların aile yanında büyümeleri ve sosyal çevreleriyle ilişkilerini güçlendirmeleri hedefleniyor. Ayrıca, çocukların akademik, kültürel ve sportif faaliyetlere katılması teşvik edilerek sağlıklı bireyler olarak gelişmeleri amaçlanıyor. Ocak ayında yapılan ödemelerin yanı sıra Şubat ayındaki ek ödemelerle birlikte çocuklara yönelik desteklerin daha da artması bekleniyor.