Kuveyt Emiri Şeyh es-Sabah hayatını kaybetti

Kuveyt'in onuncu Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın vefatı, Emirlik Divanı Bakanı Şeyh Muhammed el-Abdullah el-Mubarek es-Sabah tarafından açıklandı. Şeyh Nevvaf'ın uzun yıllar süren devlet hizmeti ve liderlik kariyeri, Kuveyt ve bölge için önemli bir yeri temsil ediyor.

Yayınlanma:
Kuveyt Emiri Şeyh es-Sabah hayatını kaybetti

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın vefatı, Emirlik Divanı Bakanı Şeyh Muhammed el-Abdullah el-Mubarek es-Sabah tarafından resmi televizyonda duyuruldu. Emir, öğlen saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Şeyh Nevvaf, Veliaht Prens olarak 14 yıl görev yaptıktan sonra, 29 Eylül 2020'de kendinden önceki Emir ve kardeşi Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın vefatının ardından Kuveyt Emiri oldu.

Şeyh Nevvaf'ın Yaşamı ve Kariyeri

Şeyh Nevvaf, 25 Haziran 1937'de Kuveyt'te dünyaya geldi. 1962'de Havalli kentinde vali olarak görev yapmaya başlayan Nevvaf, 1978'de İçişleri Bakanı olarak atandı ve bu görevini 1988'e kadar sürdürdü. Ardından Savunma Bakanı olarak atanan Nevvaf, Kuveyt'in Irak işgalinden kurtuluşu sonrası Nisan 1991'de kurulan ilk hükümette Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı olarak görev aldı.

Şeyh Nevvaf'ın Emirliği ve Mirası

Kuveyt'in güvenlik güçlerinin manevi babası ve İçişleri Bakanlığının gerçek kurucusu olarak tanınan Nevvaf, iki defa İçişleri Bakanlığı görevinde bulundu. 2006'da kardeşi Şeyh Sabah'ın göreve gelmesiyle Veliaht Prens olarak önerildi ve bu öneri parlamentoda kabul edildi. Şeyh Nevvaf, 16 Ekim 2003'te Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Kuveyt'in 1921'den 1950'ye kadar hüküm süren Emiri el-Ahmed el-Cabir el-Mubarek es-Sabah'ın altıncı oğlu olan Şeyh Nevvaf, 4 erkek ve 1 kız çocuğu babasıydı.