Son Dakika: İYİ Parti'de Toplu İstifa Krizi

İstanbul ve Ankara İş Birliği Talepleri Üzerine İYİ Parti'de İstifalar Peş Peşe Geldi

Yayınlanma:
Son Dakika: İYİ Parti'de Toplu İstifa Krizi

İstanbul ve Ankara'da iş birliği taleplerinin ardından İYİ Parti içinde yaşanan kriz, parti üyelerinin toplu istifalarına yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 5 İBB Meclis Grubu üyesinin istifaları, parti içi tartışmaları daha da alevlendirdi.

İYİ Parti'de İstifa Dalgası

İYİ Parti, son günlerde art arda gelen istifalarla gündemi meşgul ediyor. İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan başta olmak üzere Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık da istifalarını duyurdu. Parti içi krizler ve tartışmalar, İYİ Parti'nin geleceği üzerinde soru işaretleri yaratıyor.

İstanbul ve Ankara'ya Özel İş Birliği Talebi

Özkan, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla seçime katılma kararına karşın, İstanbul ve Ankara'da iş birliği yapılmasının önemine vurgu yaptı. 2019 yerel seçimlerinde bu iki şehrin kazanılmasının, muhalefet ve seçmenler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Parti Lideri Akşener'in Tutumu ve İlkeli Siyaset Vurgusu

Parti lideri Meral Akşener'in, CHP'li belediyelerin performansı hakkındaki memnuniyetsizlik ifadeleri, Özkan'ın açıklamalarında yer aldı. "İlkeli siyaset, samimiyet ve açık fikirlilik gerektirir" diyen Özkan, eylemler ve söylemler arasındaki uyumsuzluklara dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen kişilere şimdi "belediyeleri yönetemezler" denmesinin, ilkeli siyaset anlayışına ve toplumun güvenine zarar verdiğini dile getirdi.