150 Milyon Liralık Vurgun Yapan Kıvanç Talu ve Eşi Beril Talu Yakalandı

'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Şikayetler üzerine harekete geçen polis Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'yu yakaladı.

Yayınlanma:
150 Milyon Liralık Vurgun Yapan Kıvanç Talu ve Eşi Beril Talu Yakalandı

Türkiye'nin gündemine oturan ve 'Fatih Terim Fonu' dolandırıcılığı olarak bilinen olayın ardından, sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, ponzi sistemi kullanarak yakın çevrelerinden para topladıkları iddiasıyla yakalandı. İddialara göre, çift 'reklam işi' adı altında arkadaşlarını, kuaförlerini, manikürcülerini ve şoförlerini dahi dolandırdı. Şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucu yurt dışına kaçtığı iddia edilen Kıvanç Talu İle eşi Beril Talu yakalandı. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Kıvanç Talu'nun Profili ve Suçlamalar

Kıvanç Talu, memur bir ailenin çocuğu olarak 1988 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Talu, reklam yazarı olarak kariyerine başladı ve 2010 yılında TV8'de ‘Yalanını Sevsinler’ isimli talk show programını sundu. 'Var Böyle Tipler' adlı kısa videolarla tanınan Talu, reklamcılık sektöründe tanınan eşi Beril Talu ile birlikte dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya.

8436067.webp

İkilinin yurt dışına kaçma girişimi sonrası, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yürüttüğü operasyonla yakalandıkları bildirildi. Soruşturma, bu konu hakkında çok yönlü olarak devam ediyor. Bu olay, sosyal medya üzerinde yapılan dolandırıcılıkların ciddiyetini ve bu tür suçlarla mücadelenin önemini bir kez daha gündeme getirdi.