Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum Kaçmadı, İşleri Vardı Döndü

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye'de oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un karıştığı ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği trafik kazası hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum Kaçmadı, İşleri Vardı Döndü

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye'de yaşanan ve büyük tartışmalara neden olan trafik kazasıyla ilgili Associated Press (AP) haber ajansına konuştu. Cumhurbaşkanı, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kaza sonrasında Türkiye'den kaçmadığını, iş nedeniyle ülkesine dönmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, oğlunun kazadan sonra İstanbul'da birkaç gün kaldığını ve hakkında herhangi bir yakalama kararı olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mahmud'un Oğluna Tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Mahmud, oğlunun Türkiye ile olan bağlarının devam ettiğini söyleyerek, ona geri dönüp Türk yargısına teslim olmasını tavsiye ettiğini açıkladı. Mahmud, oğlunun yetişkin bir birey olduğunu ve kararı kendisinin vereceğini, ancak kendisinin dönmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu dile getirdi.

Kazada Hayatını Kaybeden Motokurye İçin Başsağlığı

Somali Cumhurbaşkanı, kazada hayatını kaybeden 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Göçer ailesine nasıl ulaşabileceğini bilmediğini söyleyen Mahmud, "Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Olay Sonrası Gelişmeler ve Yakalama Kararı

Cumhurbaşkanı Mahmud'un 40 yaşındaki oğlu, 30 Kasım'da İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ağır yaralanmasına neden olmuştu. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan ve akşam saatlerinde serbest bırakılan Mahmud, 2 Aralık'ta Türkiye'den ayrılmıştı. Kazada yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer ise 6 Aralık'ta hayatını kaybetti. Bu olay sonrasında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla Mahmud hakkında 8 Aralık'ta yakalama kararı çıkarıldı.