Şırnak'ta 3 Bölge Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesinde bulunan Giresumunu Dağı, Eksikdağ ve Meydandağı bölgelerini, 2-3 Temmuz 2025 tarihlerinde "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan etti. Milli güvenlik, kamu düzeni ve vatandaşların güvenliği gerekçe gösterildi. İzinle giriş yapılabilecek, aksi halde cezai işlem uygulanacak.
Şırnak'ta Üç Bölge "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" İlan Edildi
Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesindeki üç ayrı bölgenin 2 Temmuz ve 3 Temmuz tarihlerinde "geçici özel güvenlik bölgesi" olarak ilan edildiğini kamuoyuna duyurdu.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şırnak ili sınırları içerisinde, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, genel asayişin temini, şiddet olaylarının önlenmesi ve her türlü olumsuzluğun önüne geçilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesinin (c) fıkrası ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi uyarınca; Şırnak Valiliğince, ekte koordinatları belirtilen Şırnak ili Merkez ve Beytüşşebap ilçeleri sınırlarında bulunan Giresumunu Dağı, Eksikdağ ve Meydandağı bölgelerine gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, söz konusu bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bu unsurlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri için 02 Temmuz 2025 (Dahil) - 03 Temmuz 2025 (Dahil) tarihleri arasında (2) iki gün süreyle "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmiştir."
Açıklamada ayrıca, "Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu çerçevesinde yetkili makamlardan izin alarak ilan edilen bölgelere girebileceği, aksi takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66'ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.
Haber Merkezi