Silivri'de Otluk Yangınında 1 Kadın Hayatını Kaybetti, Eşi Gözaltında
İstanbul Silivri'de otluk alanda çıkan yangın, itfaiyenin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Yangın sırasında bir itfaiye aracı zarar görürken, bir itfaiye eri yaralandı. Söndürme çalışmalarının ardından alanda bir kadın cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kadının eşi yangını başlatma şüphesiyle gözaltına alındı.
İstanbul'un Silivri ilçesinde meydana gelen otluk yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Yangın sırasında bir itfaiye aracı alevlerin arasında kalırken, bir itfaiye eri yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemelerde ise yanmış bir kadın cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kadının eşi yangını başlattığı şüphesiyle gözaltına alındı.
YANGININ ÇIKIŞI
Yangın, akşam saatlerinde Balaban Mahallesi Değirmenköy mevkiinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir otluk alanı etkisi altına aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sırasında bir itfaiye aracı, alevlerin ortasında kaldı. Araç kullanılamaz hale gelirken, aracı kullanan itfaiye eri yaralandı. Yaralı itfaiye eri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olay yerinde detaylı inceleme yapan ekipler, yangın sırasında alevlerden kaçarken bir konteynere sığınmaya çalışan bir kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. İlk belirlemelere göre, yangının, hayatını kaybeden kadının eşi tarafından, tarlalarındaki kuru otları yakma girişimi sırasında kontrol dışına çıkması sonucu başladığı düşünülüyor. Kadının eşi, olayla ilgili olarak gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı.
Haber Merkezi