Savcılıktan İstanbul'da İmamoğlu Yasakları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye gönderdiği talimatla Ekrem İmamoğlu'nun görüntü, ses ve fotoğraflarının toplu taşıma araçlarında kullanımını yasakladı. Daha önce afiş ve pankartların toplatılması istenmişti. Yeni talimatla İBB'ye bağlı tüm toplu taşıma araçları ve alanlarında İmamoğlu'nu içeren hiçbir içeriğe yer verilmeyecek.

Yayınlanma:
Savcılıktan İstanbul'da İmamoğlu Yasakları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) gönderdiği yeni bir talimatla dikkatleri üzerine çekti. Talimat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüntü, ses ve fotoğraflarının toplu taşıma araçlarında kullanılmasını yasaklıyor. Bu karar, daha önce afiş ve pankartların toplatılması yönündeki taleplerin ardından geldi.

Başsavcılığın bu adımı, İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında atıldı. Gönderilen talimatta, İmamoğlu'na ait her türlü görsel ve işitsel materyalin metro, metrobüs, otobüs ve vapur gibi toplu taşıma araçlarında ve istasyonlarda sergilenmesi veya yayınlanması yasaklandı.

YENİ YASAKLAR

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, bu yeni talimatla birlikte İBB'ye bağlı tüm toplu taşıma araçları ve istasyonlarda Ekrem İmamoğlu'nu içeren hiçbir içeriğe yer verilmeyecek. Bu durum, belediye tarafından daha önce yapılan duyuruların ve bilgilendirmelerin de kapsam dışı kalması anlamına geliyor.

GEÇMİŞTEKİ UYGULAMALAR

Daha önce, 24 Mart tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir talimatla, İmamoğlu dahil olmak üzere 6 belediye başkanına ait afiş ve pankartların kamusal alanlardan kaldırılması istenmişti. Bu karar, mevcut yasakların bir öncülü olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, İmamoğlu'nun 19 Mart 2025'te gözaltına alındıktan sonra tutuklanması ve ardından İBB'ye yönelik operasyonların başlatılması süreci devam ediyor. Son olarak, İSTAÇ ve KİPTAŞ yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Haber Merkezi