Rus Heyeti Başkanı Medinsky: "Hedefimiz Uzun Vadeli Barışı Sağlamak"
Rus heyeti başkanı Vladimir Medinskiy, İstanbul'daki müzakerelerde kalıcı barışı hedeflediklerini vurguladı. 2022'de Ukrayna tarafından bozulan görüşmelerin devamı niteliğinde olduklarını belirten Medinskiy, savaşa neden olan temel sorunları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti. Putin'in de müzakerelere hazırlık sürecine dahil olduğunu aktardı.
Rus heyeti, Ukrayna ile kalıcı bir barış için İstanbul'da müzakerelere başladı. Heyete başkanlık eden Vladimir Medinskiy, görüşmelerin amacının krizin temel nedenlerini ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.
Ukrayna heyetiyle görüşmek üzere İstanbul'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy, İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Dün Putin'in müzakere heyetinin hazırlık sürecine dair bir toplantı yaptığını ve müzakerelerdeki pozisyonun belirlendiğini belirtti.
MÜZAKERELERİN AMACI
Medinskiy, müzakerelere 2022'de Ukrayna tarafından bozulan barış görüşmelerinin devamı olarak baktıklarını ifade etti. Heyetlerinin, Devlet Başkanının kararnamesiyle onaylandığını ve müzakereleri sürdürme konusunda tam yetkinliğe sahip olduğunu vurguladı. Yapıcı çalışmalar yapma, olası çözüm yollarını ve ortak noktaları bulma niyetinde olduklarını söyledi.
UZUN VADELİ BARIŞ HEDEFİ
Medinskiy, "Ukrayna ile doğrudan müzakerelerdeki hedefimiz, krizin temel nedenlerini ortadan kaldırarak, er ya da geç uzun vadeli barışı sağlamak" şeklinde konuştu.
Haber Merkezi