Rus Füze Gemisi Kırım Açıklarında Batırıldı

Ukrayna Askeri İstihbaratı'nın (HUR) açıklamasına göre, işgal altındaki Kırım açıklarında Rusya'nın Tarantul sınıfı Ivanovets füze gemisi batırıldı. İngiltere Savunma Bakanlığı, saldırının gemiyi "tamamen yok ettiğini" belirtti.

Yayınlanma:
Rus Füze Gemisi Kırım Açıklarında Batırıldı

Ukrayna Askeri İstihbaratı (HUR) bugün yaptığı açıklamada işgal altındaki Kırım açıklarında Karadeniz Filosuna ait Rus Tarantul sınıfı Ivanovets füze gemisinin batırıldığını bildirdi.

Ukrayna'nın askeri istihbaratı, bir deniz uçağının bir gemiye yaklaştığını ve ardından meydana gelen patlamayı gösteren bir video yayınladı. Açıklamada Ivanovets'in 'gövdesine doğrudan darbe aldığı' ve onarılamaz şekilde hasar gördüğü belirtildi. Askeri istihbarat, Ivanovets'in daha sonra battığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ukrayna Askeri İstihbaratı, geminin maliyetinin yaklaşık 60-70 milyon dolar olduğunu belirtti.

Ivanovets, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilmesi ve ardından Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin askeri hedef olarak kabul edileceğini açıklamasının ardından Temmuz 2023'te Karadeniz'de gerçek atış tatbikatlarına katılmıştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, saldırının gemiyi 'tamamen yok ettiğini' söyledi.

Ukrayna , Nisan 2022'de amiral gemisi kruvazörü Moskva'nın batırılması ve Eylül 2023'te filonun işgal altındaki Kırım'daki karargahına düzenlenen ve 30'dan fazla kişinin öldüğü bildirilen yıkıcı füze saldırısı da dahil olmak üzere, işgalin başlangıcından bu yana Rusya'nın Karadeniz Filosunu defalarca saldırı düzenledi.