RTE Üniversitesi'nde Deney Hayvanları Merkezi Açıldı!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İslampaşa Mahallesinde yeni bir Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bu merkez, özellikle sağlık alanında temel araştırmalar için kullanılacak.

Yayınlanma:
RTE Üniversitesi'nde Deney Hayvanları Merkezi Açıldı!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), İslampaşa Mahallesinde yeni bir Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni hizmete açtı. Bu önemli araştırma merkezinin açılışı, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Kurdele kesimiyle resmi olarak hizmete giren merkez, sağlık alanında önemli araştırmalara ev sahipliği yapacak.

Araştırma Merkezinin Önemi ve Hedefleri

Açılış töreninde konuşan Rektör Yusuf Yılmaz, merkezin önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Sağlık alanında hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni tedaviler geliştirmek veya mevcut tedavileri iyileştirmek için deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalar büyük önem taşıyor. Bu merkez, üniversitemizin araştırma kapasitesini ciddi anlamda artıracak” dedi. Rektör, ayrıca, deneylerin yapılabilmesi için gereken steril ortam ve üst düzey şartların, ciddi bütçeler gerektirdiğini de vurguladı.

Yılmaz, merkezin, öncelikle deney hayvanları üzerinde yapılacak çalışmalarla başlayıp, elde edilen bilgilerin insan üzerinde uygulanmasına kadar uzanan bir araştırma sürecine katkı sağlayacağını belirtti. “Araştırma merkezimizde yapılan çalışmalar, sonrasında insanlar üzerindeki araştırmalarla birleşerek üniversitemiz adına yeni buluşlara yol açacak” diyerek, merkezin sağlık araştırmalarındaki potansiyeline dikkat çekti.

Bu yeni merkezin açılışı, RTEÜ'nün araştırma alanında atılım yapmasına olanak tanıyacak ve sağlık bilimleri alanında önemli gelişmelerin kapısını aralayacak. Özellikle hastalıkların anlaşılması ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi konusunda önemli bir rol oynayacak olan bu merkez, üniversitenin ve bölgenin bilimsel gelişimine büyük katkılar sağlayacak gibi görünüyor.