Rize'de Deli Bal Zehirlenmesi: Arıcı Ölümden Döndü
Rize'de arıcılık yapan Miktat Kulaksız, kendi ürettiği baldan zehirlendi. 1,5 kaşık bal yedikten sonra tansiyonu düşen ve baygınlık geçiren Kulaksız'a, sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. İlk müdahalenin ardından hayata döndürülen arıcının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Rize'de arıcılıkla uğraşan Miktat Kulaksız (45), tükettiği bal nedeniyle zehirlenme tehlikesi geçirdi. Sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hayata döndürülen Kulaksız, yaşadığı o anları anlattı.
Merkeze bağlı Karsu köyünde arıcılıkla geçimini sağlayan Miktat Kulaksız, 4 Haziran günü sağımını yaptığı baldan yedikten sonra zehirlendi. Yaklaşık 1,5 çorba kaşığı bal yedikten sonra aniden tansiyonu düşen ve nabzı zayıflayan Kulaksız'a, yanında bulunanlar ilk müdahaleyi yaptı. Ardından, baygınlık geçiren arıcı için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, bal zehirlenmesi yaşayan ve nabzı durma noktasına gelen Kulaksız'a ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yapılan müdahaleyle nabzı ve tansiyonu normale dönen Kulaksız, en yakın hastaneye sevk edildi. Tedavisinin ardından taburcu edilen Kulaksız, kendisine ilk müdahaleyi yapan sağlık personelini ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Ziyaret sırasında sağlık personeli, Kulaksız'a çay ikramında bulundu.
YAŞANAN ZEHİRLENME ANLARI
Yaşadıklarını anlatan Miktat Kulaksız, "Arıcılıkla uğraşıyorum. Komar balı olarak bilinen 'deli bal'ın sağımını yapıyorduk. Sağım sırasında balın tadı çok tatlı geldi ve yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar tattım. Bir süre sonra vücudumda bir ateşlenme oldu, gözlerim karardı, midem bulandı ve başım dönmeye başladı. Ambulansa binerken bilincim yerinde değildi. Ambulansta yapılan iğne ve serum takviyesiyle kendime geldim. Oğuzhan bey anında ve bilinçli bir şekilde müdahale etti. Sağlık çalışanları o an adeta zamanla yarıştılar," şeklinde konuştu.
SAĞLIK EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ
Sağlık personeli Oğuzhan Toprak ise olayla ilgili şunları söyledi: "Nöbet sırasında 'bal tutması' tanısıyla bir çağrı aldık. Hastanın 'deli bal' olarak bilinen Komar balı yediği ve buna bağlı olarak nabzının 30'lu seviyelere düştüğü, tansiyonunun da düştüğü tespit edildi. Beklemeden müdahalemizi yaptık ve doğru hastaneyi seçerek hastamızı naklettik. Hastamızın sağlık durumunu yakından takip ettik ve şu anda çok iyi durumda. Doğru tanı sayesinde hastamızın iyileşmesi bizleri de mutlu ediyor," dedi.
Haber Merkezi