Rekabet Kurumu'nun İncelemesi Sonrası Spotify'dan Açıklama
Rekabet Kurumu, Spotify'ın Türkiye'deki stratejileri ve politikalarını mercek altına aldı. İnceleme, Spotify'ın rakiplerini zorlaştırıp zorlaştırmadığı ve sanatçılar arasında ayrımcılık yapıp yapmadığı üzerine yoğunlaşacak. Spotify ise yasalara uyumlu çalıştığını belirtirken, incelemenin detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.
Rekabet Kurumu, popüler müzik dinleme platformu Spotify hakkında bir inceleme başlattığını duyurdu. Spotify ise yaptığı açıklamada yasal gerekliliklere uyum içinde olduklarını belirtirken, incelemenin detayları hakkında henüz yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.
REKABET KURUMU'NUN İNCELEME GEREKÇESİ
Kurum tarafından yapılan açıklamada, incelemenin Spotify'ın Türkiye'deki stratejileri ve politikalarının 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini tespit etmeye yönelik olduğu belirtildi. İnceleme kapsamında, Spotify'ın rakiplerinin ve müzik içeriğine yönelik hak sahiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıp zorlaştırmadığı, ayrıca platformda yer alan sanatçılar arasında görünürlük gibi konularda ayrımcılık yapıp yapmadığı değerlendirilecek.
SPOTIFY'DAN AÇIKLAMA
Spotify, Rekabet Kurulu'nun başlattığı incelemeden haberdar olduklarını ve işbirliği yaparak süreci anlamaya çalıştıklarını açıkladı. Kurum ile hızlı ve yapıcı bir çözüme ulaşmak için çaba göstereceklerini belirten şirket, tüm faaliyetlerini yasalara uygun şekilde yürüttüklerini vurguladı. Ancak, incelemenin kapsamı ve odağı hakkında henüz ayrıntılı bilgi sahibi olmadıkları için daha fazla yorum yapmaktan kaçındılar.
Spotify ayrıca Türkiye'ye olan bağlılıklarını vurgulayarak, sadece 2024 yılında Türkiye müzik sektörüne 2 milyar TL'nin üzerinde ödeme yaptıklarını ve Türkiye Top 50 listesinin yüzde 90'ını oluşturan Türk sanatçıları çalma listelerine dahil ettiklerini belirtti. Şirket, Türk sanatçıların global telif gelirlerinin artmasında da önemli bir rol oynadıklarını ve bu gelirlerin şu anda platformdaki toplam kazançlarının yarısından fazlasını oluşturduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi