Pazar fiyatlarındaki yüksek artış halkı bezdirdi: Vatandaşlar soğan ve patatesi adetle almak zorunda

Vatandaşlar, pazardaki fiyat artışlarına tepki göstererek patates ve soğanın fiyatının haftalık alım miktarlarını azalttıklarını belirtti. Kuru soğanı yemeklerde ne kadar doğrayacaklarsa o kadar aldıklarını ifade ettiler.

Yayınlanma:
Pazar fiyatlarındaki yüksek artış halkı bezdirdi: Vatandaşlar soğan ve patatesi adetle almak zorunda

Yurttaşlar Pazarlardaki Yüksek Fiyatlardan Yakınıyor

Yurttaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının mevsime göre çok yüksek olduğunu belirterek şikayetlerini dile getiriyor. Haber Ajansı'na konuşan bazı yurttaşlar, fiyatların artışından ve yaşadıkları zorluklardan dert yanıyor.

Yurttaşların Görüşleri

İsmet Kurtuluş: Bizi 30 yıldan beri hep kandırdılar. Bu insanlara müstehak. 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' diyor Mehmet Şimşek. Allah ona uzun ömürler versin, ihtiyarlasın o da görsün.

Süleyman Durgut: Emekli maaşı 15 bin lira. 20 bin lira olsa ne olacak? Bu şartlarda çalışamazsan geçinemezsin. Ben 1999 yılında emekli oldum, halen de çalışıyorum.

Sevda Keser: Patates soğanı biz haftalık alıyorduk şimdi 3-5 tane alıyoruz. İnanın kuru soğanı yemeklerin içine ne kadar doğrayacaksak o kadar alıyoruz artık.

Asuman Çevik: Bu mevsimde taze fasulye 100 lira olmamalı. Mevsim sebzesi bunlar, turfanda almıyoruz.

Meliha Çalışkan: Fiyatlar daha kötüye gidiyoruz. Fazla bir şey alamadım. Eve boş gideceğim.

İsmet Çelikdem: Vişne 70 lira. 70 liraya kim reçelini yapar, kompostosunu yapar? Onun için Allah yardım etsin.

Yaşar Soydaş: Tezgahlarda indirim yok. Domatese, fasulyeye, limona, mısıra baktım, yok. Maalesef millet sevabı ve günahı unutmuş. Sadece aklı fikri parada.